27 januari 2017

Snart åker jag till Malaysia!

I samarbete med Malaysia Experten

Pangkor Laut Resort. Foto: Phalinn Ooi.
Om drygt en vecka händer det. Då lämnar jag Sverige för en helt ny destination för mig: Asien! Det är dags att använda priset för min New York-blogg och turen går till Malaysia!

Drömmen om en paradisstrand, har vi inte alla någon gång haft den? Ovanför sängen i mitt tonårsrum satt en plansch med häftstift: en klassisk bild av en strand med ändlöst hav i fonden. Vit sand och ständigt solsken. Har jag varit där i verkligheten? Nej, inte riktigt än. Mycket nära var det, på Elafonissi på Kreta, eller på Antisamos på Kefalonia. Men nu är det dags att se även vykortsbilden IRL. Plus så oändligt mycket mer.

Nästa helg går jag nämligen ombord på Qatar Airways med min nya resväska. Du som följt mig ett tag vet att jag fick ett fantastiskt pris förra våren: en resa vart jag vill i hela världen och utmärkelsen Best Travel Guide Blog 2106. Lyckan var obeskrivlig!Petronas Twin Towers, Kuala Lumpur. Foto: Fudoc.Valet föll på Malaysia, och nu är allt spikat och klart. Vilsen som jag är vad gäller Asien, var det välkommet att få kontakt med Malaysia Experten. Tack till Charlotte, som med stor entusiasm och oändligt tålamod svarat på frågor och ordnat ett förmånligt paket för min resa.

Fjärran från den svenska vintern kommer vi (jag och maken) att sitta på ett av världens mest välrenommerade flyg. Undertecknad hoppas förstås på en plats i business class, något som utlovas (i mån av plats) på vinstbeviset. Kanske kan man då nanna kudden några timmar innan det är dags för mellanlandning?

Efter fyra timmar i Doha åker vi vidare till Kuala Lumpur. En stad som, tveklöst, kommer att falla mig som storstadsböna i smaken. Här väntar boende av högsta klass, en guidad rundtur och ett teaterbesök med spännande visit backstage, inklusive en kinesisk teceremoni.


Några dagar senare fortsätter färden mot Penang. Mot George Town, där Penang Hill väntar som en hägring för att bjuda oss på en hisnande tur med kabinbana och en middag bland molnen.

På vägen ska vi skåda örn i Kuala Sepetang och besöka en fiskeby med anor långt tillbaka i tiden. Ja, jag är ju också en naturälskare och båda världarna är bäst för mig!


Slutligen blir det båtfärd till Pangkor Laut Resort, för att äntligen få kliva in i den där planschen från tonårsrummet. På riktigt. Två dagar här blir som balsam för själen efter en tuff höst och vinter (därav lite tystnad här). För i paradiset finns inga måsten. Där får man bara vara, bland regnskogsgrönska, blänkande vatten och mat som får smaklökarna att dansa.

Grande finale blir på ett extra lockande hotell i Kuala Lumpur innan Qatar tar oss tillbaka i tiden, hem till Svedala och lilla Strängnäs.

Du följer väl med?
Här är fler resebloggare som skrivit om Malaysia. Har du också varit där? Berätta, så länkar jag.

Fantasiresor

4000 mil

Ladies Abroad

City Lover Reser

Kattas Betraktelser

FREEDOMtravel

Marinasbay

Swedish Nomad

Vistelsen i Malaysia genomförs i samarbete med Malaysia Experten. Text och åsikter är som alltid mina egna. 

28 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tack! Ja, verkligen. Så efterlängtat och välbehövligt. :)

   Radera
 2. Grattis och njut av resan, särskilt Pangkor Laut - dit skulle jag också vilja resa.
  PS Missa inte street art i Georgetown.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Ja, Pangkor Laut Resort lär vara något alldeles extra, så det ser jag fram emot.

   Tack för påminnelsen om street art i George Town! Jag älskar ju street art.

   Radera
 3. Vad härligt med Malaysia! Och KL är värd många besök. Pangkor Island är så fint! Roligt att du fåttt bar hjälp abv Malaysia Experten och det ska verkligen bli roligt att följa med dig på resan. Penang besökte jag redan 1980 när jag jobbad i Thailand men har inte varit tillbaka dit.
  Quatar har vi flugit med flera gåbger till Bangkok och det har varit väldigt bar och så även i ekonomiklass. Hoppas du får tillgång till loungen i Doha för den är utöver det vanliga kan jag säga. Håller tunn´mmarna för att ni blir uppgraderade och kan åka business . Har bara tittat in där på Quatar men skulle gärna ta det nästa gång till Asien.
  Önskar dig det bästa och klart att jag hänger med.
  Stort grattis till ditt fina pris. Du är så väl värd det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack, Ditte! Ja, det här ser jag verkligen fram emot eftersom det är en helt ny del av världen för dig.
   Därför var det extra bra att få hjälp av någon som just är expert på resmålet.

   Det är också så roligt att höra att du uppskattade Malaysia, du som är så berest. Tänk 1980, då kan verkligen inte många svenskar ha varit där i Penang.

   Qatar ska det bli en upplevelse att flyga med. Skönt att även ekonomiklass är bra OM jag nu skulle missa uppgraderingen. Ja, loungen vore det häftigt att få besöka i Doha. Vi har ju hela fyra timmars väntan där på nästa flyg. Tack för att du håller tummarna för uppgradering!

   Tack för gratulationen också, den värmer. Resan känns verkligen välbehövlig. Jag är också så glad att du "följer med". I första hand blir det rapporter på Instagram under själva resdagarna, sedan kommer en serie blogginlägg vid hemkomsten. Du har väl inte Facebook? Annars har bloggen en sida där också, där du kan se filmklipp och bilder under resan: https://www.facebook.com/traveloacloud15

   Kramar!

   Radera
 4. Grattis till ett underbart pris! Hoppas du kommer att få en härlig resa (vilket jag inte betvivlar att det kommer att bli). Vi var till Penang under just det kinesiska nyåret vårt andra år här och det ska bli väldigt spännande att följa med dig dit och återuppleva det tillsammans. KL har jag också besökt, däremot har jag aldrig varit på Pankor Island så dit följer jag också gärna med :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort tack för det, Marina! Ja, jag hoppas verkligen att det blir en fantastisk resa.

   Kul att du också varit till Penang och just under det kinesiska nyåret. Det lär ju pågå även när vi är där, så det blir spännande att uppleva!

   Roligt att du även varit i KL. Jag lägger till din blogg i listan över andra som skrivit om Malaysia!

   Jag kommer att skriva de flesta blogginläggen efter resan, då programmet är väldigt späckat. Men under själva resan kan jag följas på bloggens Facebooksida:
   https://www.Facebook.com/traveloacloud15 och på Instagram.

   Tack för att du "följer med"! :)

   Radera
 5. Trevlig resa!!! Vi har varit på Langkawi och i KL. Vi har samlat både våra och andra resebloggares tips i det här inlägget: http://www.freedomtravel.se/2016/11/resa-runt-i-malaysia-tips-fran-oss-och-vara-bloggkollegor/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Ja, denna resa känns verkligen välbehövlig.

   Tack för länken också, jag har lagt till den i listan nu. Jag visste ju att ni hade skrivit om Malaysia men missade att ta med det. Jättebra med massa inspiration samlat på ett ställe!

   Radera
 6. Åhhh, grattis!
  Nu ska jag allt hänga med på din nya resa! Jag har inte varit i Malaysia, men kan ju åka snålskjuts nu då, haha.
  Jag har varit i Thailand en gång och det var underbart.
  Tack för kommentaren hos mig!
  Kram 💗

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket, Gerd! Ja, det ska bli underbart att komma iväg på denna resa och du är SÅ välkommen att "följa med". Jag kommer att rapportera via Instagram och Facebook i första hand under själva resan: https://www.facebook.com/traveloacloud15 Programmet kommer att vara lite för intensivt för att jag ska kunna blogga under tiden. Men efter hemkomsten kommer en serie inlägg! :)

   Härligt att du gillade Thailand. Där har jag inte varit, så detta blir första Asienbesöket för mig.

   Kram!

   Radera
 7. Såklart utan tvekan följer jag med dig på färden via bloggen. Så spännande och jag förstår att det blir som balsam för själen. Hoppas nu att resan ner blir behaglig så du kan vila nacken ett tag. Kram på dig🤗🤗

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket, vad roligt att du vill "följa med"! Det blir mest uppdateringar på bloggens FB-sida under själva resan samt på Instagram. Sedan kommer en serie inlägg när jag har mer tid att skriva, efter hemkomsten. :)

   Bra att du håller tummarna för uppgradering. Det vore onekligen skönt att få sova då vi reser första etappen på natten.

   Kram tillbaka!

   Radera
 8. Vilket fantastiskt - och välförtjänt! - pris! :-)

  Jag har inte varit i Malaysia sen början av 90-talet då vi bland annat besökte Penang, Pangkor och KL. Det ska bli kul att se hur det ser ut nu :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket, vad glad jag blir!

   Kul att du varit i Malaysia, även om det var ett tag sedan. Ja, jag kan tänka mig att det skett en hel del förändringar de senaste 25 åren.

   Under resan kommer jag främst att uppdatera via bloggens FB-sida och Instagram. Det blir inte mycket tid över för skrivande och bildredigering på plats. Men det kommer! :)

   Tack för att du vill "följa med"!

   Radera
 9. Underbart att vinna en resa!
  Trevlig resa och hoppas nu verklighten stämmer överrens med den där planschen! :-)
  Ska också bli spännande att läsa vilka hotell i KL du valt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Ja, det var ett fantastiskt pris! Bara solen skiner så ska det nog stämma med planschen. ;)

   Hotellen i KL är tre olika, som Malaysia Experten valt ut. Fortsättning följer ...

   Radera
 10. Underbart och Grattis! Asien är underbart. Det är så lätt att leva och få kontakt med människor! Du kommer att få en härlig resa och jag tror att du kommer att bli smått förälskad i Asien...Thailand nästa sedan??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort tack! Vad härligt att du tror det. Ja, du om någon borde veta. :) Det ska bli så spännande att upptäcka en helt ny del av världen. Thailand, ja, kanske det!

   Radera
 11. Lycklig resa! Du är väl värd den!

  SvaraRadera
 12. Grattis igen till ditt mycket välförtjänta pris! Det låter som att ni kommer att ha en fantastisk resa som jag set fram emot att höra mer om.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket, vännen! Ja, det ska bli så spännande att besöka en för mig ny del av världen. Här ska samlas tips och foton. :)

   Kram och ha en skön helg!

   Radera
 13. Oj vad spännande!Hoppas du får en fantastik resa. Ska bli kul att läsa om den sen. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Nu är vi hemma igen och resan blev, mycket riktigt, helt fantastisk! Första rapporten ligger uppe nu. Kul att du vill följa. Kram

   Radera
 14. Va roligt att du nämner just Elafonissi när du skriver om paradisstrand, sökte tips igår på en sida på fb och fick höra om denna strand. Förmodligen besöker vi den i sommar då när vi ska åka runt på Kreta.
  Verkar ha varit en spännande resa ni varit på :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja, det var verkligen en fantastisk resa! Kul att du tittar in här. Fler inlägg om resan kommer!

   Elafonissi var verkligen fantastiskt, så den stranden är ett måste när ni åker till Kreta. Härlig resa ni har att se fram emot!

   Radera