8 mars 2017

Middag i Kuala Lumpur Tower


Vistelse i samarbete med Malaysia Experten


Middag i en roterande restaurang, medan solen går ner över Kuala Lumpur. Det fick vi uppleva tredje kvällen i Malaysia, på 335 meters höjd i Kuala Lumpur Tower.  

Efter att ha inlett kvällen i skybaren på Traders Hotel blir vi hämtade för ännu en spännande upplevelse i Kuala Lumpur. Visst var utsikten från Traders spektakulär, särskilt över Petronas Twins Towers, men nu ska vi ännu högre upp!

Färden går nämligen till Kuala Lumpur Tower, där vi ska inta kvällens middag som är en stor buffé. Utsikt och god mat: alltså två av mina favoritsaker. Det tackar man ju inte nej till. 


Kuala Lumpur Tower from ground level. Foto: Master Octa.
Sky Box i KL Tower. Foto lånat av KL Tower, Malaysia.
Sky deck, KL Tower. Foto lånat av KL Tower, Malaysia.

Kuala Lumpur Tower, förkortat KL Tower, är världens sjunde fristående högsta byggnad. Det är den högsta utsiktspunkten i Kuala Lumpur som är öppen för allmänheten. Tornet är 421 meter, inklusive antenn, och det byggdes för kommunikationssyften. År 1995 stod det klart, med både restaurang och utsiktsplattform. Den modiga kan besöka Sky Box som ger en extra spektakulär upplevelse. Från
tornet observeras också månens faser inför de muslimska högtiderna, av Islamic Falak Observatory.

Gillar du utmaningar? Då kan du delta i en löpartävling upp i tornet. En sådan går nämligen går av stapeln en gång om året. Välkommen att äntra de 2 05
8 trappstegen ... Undertecknad håller sig dock till hissen och motionsturer horisontalplanet.

Denna kväll tar vi hissen upp till Atmosphere 360, där vi ska äta. En restaurang som har en specialitet: Den roterar! 

Här serveras en stor buffé med smaker från alla matkulturer i Malaysia. Uppdukat står allt från heta nyonyarätter till indisk curry och kinesisk dim sum. Det är inte lätt att välja mellan alla ångande grytor och frestande upplägg.

Buffén står uppdukad under två pass varje dag: från 18.30 till 20.30 och från 21.00 till 23.00. Vi är inbokade på det tidiga passet, vilket också innebär att vi kommer att få se dagen gå över i kväll.
Det fanns en tid då jag kunde få i mig i stort sett hur mycket som helst från en buffé. Så mycket mat, så lite tid! I dag är jag mer måttfull, så det gäller att välja noggrant. För min egen del går ju rätter med chili bort, likaså med gluten. Men det är inga problem att få guidning av personalen. Och självklart finns det något för alla, på denna dignande buffé.

Medan vi smörjer kråset och smaklökarna dansar, dalar solen över staden i dalen. Inte så synligt denna disiga dag. Men det är en mäktig upplevelse att se skyskraporna breda ut sig som en glimmande matta. En matta med hus som legobitar i en legostad, långt, långt bort mot horisonten.Det gäller att hålla koll på bordet, eftersom restaurangen roterar (om än sakta). Med mitt dåliga lokalsinne får jag mer än en gång ta en extra titt mellan mathämtnings- och fotosejourerna. Så där nära efterrätterna satt vi väl inte? Och vart tog flygeln vägen, den var ju här nyss?Även restaurangen skiftar utseende under kvällens gång, med skimrande färger i neon. Överallt ackompanjerat av de kinesiska lyktorna, som nyåret till ära pryder taket.

Är efterrätter din passion? Då är du i himlen här, i dubbel bemärkelse.

Snart är våra två timmar till ända och vi lämnar plats för nästa sittning.
Mätta och nöjda tar vi hissen neråt igen och möter vår chaufför för hemfärd till hotellet. Denna färd går betydligt fortare nu när rusningstiden är över. Vi inser också hur nära Traders Hotel som KL Tower faktiskt ligger. Visst hade man också kunnat gå!

Vi säger god natt till vår chaufför som även ska köra oss vidare i morgon. Då bär det nämligen av till en annan del av Malaysia: västkusten!

Fortsättning följer ...


Här kan du läsa mina tidigare artiklar om Malaysia:
Traders Hotel – bästa utsikten i Kuala Lumpur

Mud: Our Story of Kuala Lumpur
en musikal om Kuala Lumpurs historia

Discovery Walking Tour
guidad tur i Kuala Lumpur

Villa Samadhi
ett romantiskt hotell i Kuala Lumpur

Snart åker jag till Malaysia
PS. På väg till KL Tower fick vi också en liten lektion om Kuala Lumpurs befolkning. Se filmen nedan!Vistelsen i Malaysia genomfördes i samarbete med Malaysia Experten. Text, innehåll och åsikter är som alltid mina egna.


Foton: Anna Ström Åhlén, om inte annat anges. Den svartvita bilden är tagen av serveringspersonal.

9 kommentarer:

 1. Vilket häftigt ställe! Och jag kan bara hålla med, jag hade också hållit mig till hissen. Här har vi också ett sådant där lopp då man ska springa upp och nedför trapporna till något vansinnigt högt hus - när man kan springa på släta marken!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var en speciell och häftig upplevelse! Jag gillar ju både god mat och utsikter. :)

   Intressant att ni också har ett sådant där lopp i Singapore. Ja, de finns lite varstans: människorna som föredrar att pressa sig till det yttersta. Haha, nej, skönt att vi är fler som håller oss på marken. Men en kul grej är det ju!

   Radera
 2. Buffén ser lockande ut! Men först gäller det ju att våga ta sig dit upp... jag är ju höjdrädd! Några torn har jag ändå klarat av! Men jag får anstränga mig och det får inte vara glasgolv i hissen! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja, där fanns mycket gott att välja på.

   Jobbigt med höjdrädsla, det förstår jag. Bra att du ändå klarat av några torn! Den där skyboxen på bilden ovan hade nog inte varit något för dig då (med glasgolv). Själv är jag lite nojig med hissar. Men den här hissen kändes trygg och var otroligt snabb. :)

   Radera
 3. Vilken fantastisk middag här uppe! Så mycket godsaker. Vi har varit här men sen eftermiddag och då var det drink eller afternoontea som gällde. Men utsikten och roteringen ingick dock. Hiss upp blev det också.
  Vilken upplevelse att äta buffén här och så vackra uppläggningar. Förstår att ni njöt till fullo. Miljön är underbar! Jättefina bilder att njuta av.
  Ser fram emot nästa fas i resan.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla för fina ord om bilderna och för att du ser fram emot fortsättningen! :) Ja, god mat och fin utsikt är ju något av det bästa. Som du vet älskar jag också just utsikt över nattljus i skyskrapor. :)

   Vad roligt att ni också varit i KL Tower. Drink och Afternoon Tea lät ju också trevligt.

   Fortsättning följer inom kort!

   Kram

   Radera
 4. Det var väl rätta tidpunkten att titta på all läcker mat, när jag redan börjat bli något hungrig inför kvällsmaten ;)
  Det här är ju världsklass. Jag är varken höjdrädd eller illamående av att det roterar, men riskerna finns, särskilt som de byter neonljusfärger också.
  Vilken upplevelse!
  Jag tog också om och om igen förr, nu blir jag mätt rätt så fort, synd.
  Kram 💙

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja, då var det bra tajming! ;) Hoppas du fick god kvällsmat.

   Ja, det var fantastiskt att både få avnjuta underbar utsikt och god mat samtidigt. Jag är ju väldigt svag för utsikter, särskilt nattligt glimmande skyskrapor.

   Skönt att höra att vi är fler som blir lite mer måttfulla med åren. Lite synd kanske, men då får man äta oftare i stället. :)

   Kram

   Radera
 5. Ser ljuvligt ut! Jag är lite svag för roterande restauranger och har besökt sådana i New York, Toronto och Calgary. Den dagen jag åker till Lumpur vet jag precis vad jag ska besöka för restaurang!
  Kul att se bild på er båda <3
  Kram

  SvaraRadera